sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Paarma: Rippisalaisuuden murtamisella ei kitketä pedofiliaa


Eläkkeelle jäävä arkkipiispa Jukka Paarma arvioi, että rippisalaisuuden murtaminen ei välttämättä auta lasten hyväksikäyttöä koskevien tapausten selvittämistä.

-- Pedofiliaan syyllistyneet harvemmin tulevat ripille, yleensä yhteydenotot tulevat uhrien puolelta. Se ei ole aivan yksiselitteistä, että mitä tällä (rippisalaisuudesta luopumisella) voitetaan, Paarma sanoo.

Lastensuojelusta vastaava ministeri Paula Risikko (kok.) on vaatinut evankelisluterilaista kirkkoa murtamaan rippisalaisuuden pedofiliatapausten paljastuessa.

Paarma pitää rippisalaisuutta ikivanhana perinteenä, josta luopuminen on kirkolle erittäin vaikeaa. Hän puolustaa rippisalaisuutta, koska sen murtuessa ihmisillä olisi huomattavasti korkeampi kynnys tulla puhumaan papille tai sielunhoitajalle asioistaan.

Paarma huomauttaa, että jo nykyisten ohjeiden mukaan törkeistä hyväksikäyttötapauksista on ilmoitettava viranomaisille. Hänen mielestään on kuitenkin hyvä tutkia, voidaanko käytäntöjä muuttaa.

-- Kirkko on käynyt jo aiemmin keskusteluja asiasta valtion viranomaisten kanssa. Mutta uudet neuvottelut kannattaa käydä, ne voivat viedä asiaa eteenpäin.

"Kirkonvastainen propaganda voimistunut"

Arkkipiispa piti sunnuntaina Turun tuomiokirkon jumalanpalveluksessa lähtösaarnan, jossa hän totesi, että kirkonvastainen propaganda on jälleen voimistunut.

Paarma täsmensi myöhemmin STT:lle, että hän viittasi näkemyksellään suoriin hyökkäyksiin kirkkoa ja kristinuskoa vastaan. Esimerkkinä Paarma mainitsee Tampereen vapaa-ajattelijat ry:n Eroa kirkosta -kampanjan. Paarma sanoi käyttäneensä näkemystä lähinnä vertailuna muualla tapahtuviin kristittyjen vainoihin. Hän huomautti saarnassaan, että kirkonvastainen propaganda on Suomessa pientä verrattuna siihen, mitä kristityt saavat kokea joissakin muissa maissa.

Messun päätteeksi Paarma luovutti arkkipiispan viran tunnukset ja sai emeritusristin. Paarma on ollut Turun arkkihiippakunnan ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa vuodesta 1998. Uusi arkkipiispa Kari Mäkinen asetetaan virkaansa 6. kesäkuuta.

STT,

Vielä muutamia kuukausia sitten sai lukea lehdistä. Kuinka Katolista Kirkkoa ravistelee pedofilia skandaalit. Nyt ne ovat kuitenkin saapuneet myös suomeen, tai nyt niistä ainakin puhutaan.
On ensinnäkin valitettavaa ja sairasta, että nimenomaan kristityiksi itseään kutsuvat ihmiset syyllistyvät tällaisiin kauheuksiin ja vieläpä toistuvasti.

Yhteisöistä esillä ovat olleet varsinkin lestadiolaiset. Itsekkin katsoin erään ajankohtaisen ohjelman aiheesta, ja oli todella "oksettavaa" kuulla, kuinka systemaattisesti tätä on tapahtunut. Tämä nostaa varsinkin esiin, sen että aitoa katumusta ja parannusta ei ole näissä tekijöissä tapahtunut.
Nyt minusta on mielenkiintoista havaita, että tässä asiassa on nostettu rippisalaisuus pöydälle. Koska mitä tekemistä sillä on asian kanssa? Tämä on vain yksi tapa saada taas kirkko tanssimaan valtion "pillin"mukaan, ja monet tahot ovat vailla mitään konkreettista asetta, tarttuneet syöttiin. Ihan niin kuin kaikki muuttuisi tekemättömäksi jos Rippisalaisuus murretaan.

Muuallakin kuin evl kirkossa ihmiset puhuvat luottamuksellisesti asioita seurakunnan työntekijöille ja vastuunkantajille. Miksi muiden kuin evl kirkon kimppuun ei käydä yhtä hanakasti, vaikka monenlaisia rikoksia on niissäkin tapahtunut?

Miten se sitten menee, monet mielisairaat ihmiset puhuvat myös perättömiä asioita papille tai muille. Pitääkö pappejen rueta ilmiantamaan ihmisiä kuin stasin vakoojaat konsonaan.
Yleensä ripissä noudatetaan kaavaa, joka on sieluhoidollinen mutta myös Hengellinen tapahtuma.
Synnin tunnustus liittyy jo varhaisten kirkollisten toimitusten kirjoon.
Jaak.5:16.
Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

Syntejen tunustaminen saattaa modernilta ihmiseltä kuulostaa vieraalta, koska hän on rakentanut kuvan itselleen jossa kaikki on hänen ja jumalan välisiä asioita. (marketti jumala)
Synnin tunnustus on tärkeä osa myös oman syyllisyyden tunustamista ja tekojen esille tuomista.
Jeesus kehoitti myös armahtamaan.
Luuk. 17:3-4.
Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi. Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi."
Nyky ihminen monesti kuvittelee Jeesuksen toisenlaiseksi kuin hänet raamatussa on kerrottu olevan. Jeesus kuitenkin painottaa aina katumusta, ja syntejen hylkäämistä.
Näissä nykyisissä pedofilia tapauksissa ei ole noudatettu aito katumusta.
Raamattu antaa myös ohjeen pidättää synnit jos synnin tekijä ei kadu.
1.Tim. 5:20.
Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät.

Joh 20:23
Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

Synnit ovat kaikille samoja, ei ole väliä onko ihminen murhaaja vai aviorikkoja. Synnit on aina syntiä. Laki kirjaa noudattaville teko vanhurskaille tämä on vaikea pala. Sillä he eivät ymmärrä tässä niin sanotusti Henkeä. Raamattu käskee myös tunustaamaan synnit. Jos ei toiselle kristitylle niin Jumalalle, ja myös anottava voimaa parannukseen. Miksi aikoinaan nuhdeltiin julkisesti? Julkisesti ei nuhdeltu nimeltä vaan teolta joka on sattunut yhteisössä.
Tällä ajateltiin, että tekijä tuntee piston sydämmessään ja häpeän, joka monesti oli riittävä jo itsessään rangaistukseen. Raamattu antaa myös ohjeen, ettei julki syntinen voi olla seurakunnan johtavissa tehtävissä. Näissä pedofilia tapauksissa tekijänä on nimenomaan ollut vastuunkantaja. Joka on nauttinut suurta kunniaa ihmisten silmissä mutta sydän on ollut mustana pimeydessä. Näin myös on niiden pappejen jotka siunaavat homoja. Pederastia joka oli antiikin aikaista pedofiliaa on lähellä nykyistä homoseksualismia. on myös tutkittu että homot syyllistyvät pedofiliaan muita herkemmin.
1.Joh. 1:8-10.
Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

Tässä pedofilia tapaukseesa on kysymyksessä myös räikeä väärinkäyttö.
Sillä on ihme, että ihminen joka esiintyy Kristittynä ja jatkaa tällaisia tekoja näin pitkään on kyllä varmasti omantuntonsa tukkinut ja paaduttanut kaveri.
Mutta samalla näitä rikkojia on armahdettava, mutta ei pidä jättää rankaisematta.
Näinhän inhimillinen yhteiskuntakin toimii rikos tapauksissa.

On myös erittäin mielenkiintoista havaita, että näitä tapauksia sattuu juuri lahko liikkeissä. Tämä osoittaa selvästi sen että ne eivät ole Jumalan Hengen johdattamia.
Lestadiolaiset liikkeet ovat yhteisöjä yhteisöjen sisässä ja monesti myös hyvin sisään päin kääntyneitä ja kaksi naamaisia. Toki kaikkia ihmisiä ei pidä tuomita muutamien sairaiden takia.

Miksi media on nostanut asian pinalle, johtuu yksinkertaisesti siitä, että se sai nyt aiheen hyökätä Kirkkoa ja kristinuskoa vastaan. Kyse ei ole uskon oikeasta tulkinnasta ja väärin käytöstä vaan siitä, että media nauttii ristiinnaulita ihmisiä.
Media itse on yksi saatana joka panettelee ja tuhoaa ihmisiä, eli ei kummoisempi kuin pedofiili. Miten kävi vuosi siiten kun "sig inkkistä" epäiltiin asioista?
Media hyökkäsi heti kaikella voimalla ja ajoi miehen itse murhaan, vaikka tapausta tai huhuja kukaan ei koskaan tarkastanut. esitutkintakin oli kesken.

Kristinusko on aina ollut armon uskonto. Joka on nähnyt rikkojissa myös Ihmisen.
Rakkauden siellä missä sitä ei ole ollut.
Maailmalliset ihmiset etsivät vikoja ja syntejä kuten saatana. Kirkko eikä mikään muukaan seurakunta ei ole täydellisten ihmisten yhteisö, ei edes media.
Jeesus sanoi, joka ei ole tehnyt syntiä heittäköön ensimmäisen kiven. Samassa yhteydessä hän sanoi mene äläkä enään tee syntiä, ettei sinulle pahemmin kävisi.

Miten media toimii? vain kiven heittäjänä. jokaisesta meistä löytyy vikoja, se miten me niihin suhtaudutaan on se pointti.
Maailmalliset ihmiset eivät itse osaa antaa anteeksi, ja siksi heille on hyvin vaikea edes selvittää mistä ripissä on oikeen kyse. Viha ja syvät riidat ovat arki päivää nyky-päivien ihmis-suhteissa. Avioliitot särkyvät ensimmäiseen riitaan. koska ei osata antaa anteeksi vaan mitataan sitä kuka on kova. Mutta jokainen ihminen tietää, sen miten helpottavaa on saada anteeksi.
Jokainen joka luulee seisovansa varokoon, ettei kaadu, sanoo paavali.

Rippi salaisuuden murtaminen ei kuuluu yhteiskunnalle. Rikoksen tekijät on tuomittava aina.
Pappi joka vasikoi ihmisten syntejä muille, on kuin 7-päivää lehti joka pitää itsellään meheviä juoruja ja sitten julkaisee ne. Onko tämä malli sitten parempi?
Pahan tekijät tulevat aina saamaan rangaistuksen.
Itse kristittynä, jos tiedän, että joku ihminen joka on tehnyt rikoksen ja ei ole jäänyt siitä kiinni, niin voin vain kehoittaa häntä toimimaan omantuntonsa mukaan.
Mutta minä itse en voi olla se kanava joka juoruaa. On myös hyvin arvelluttavaa käykö pedofiilit edes ripillä, sillä kuka tahtoo kertoa yhteisössään tällaisesta rikoksesta jos vielä nauttii siellä jonkinlaista kunnioitusta? Eikö järkyty olisi niin suuri, että asian pitäminen salassa vaatisi jo toisen yhtä paatuneen omantunnon.

Ohjelmassa joka tuli televisiosta oli Hauskaa miten ajankohtais ohjelmien toimittajien tieto kristinuskosta on heikkoa.
Toimittaja ei edes tiennyt että suomessa on muitakin kirkkoja kuin evl.
Hän puhui suomalaisista. vaikka Suomessa on toinenkin valtionkirkko (ortodoksinen) Toimittaja sanoi "naispapille" että pysytään nyt näissä suomalaisten jutuissa. Toimittaja ei esimerkiksi tiennyt, että suomessa on katolinen kirkko johon kuuluu n 10 000 ihmistä.
Myö tätä kirkkoa on ravistellut skandaalit, ulkomailla. Ylen toimittajien tietämättömyys ja journalistiset taidot ovat kyllä säälittävän ala arvoisia, ainakin tämän toimittajan. (Ajankohtainen kakkonen).
Toimittajien läpinäkyvyys ja tahallinen tietämättömyys on lähinnä provokaatiota.
Näiden vasemmistolaisten selkäytimessä on vain viha.

He kuvittelevat, että kirkko suojelee pedofiilejä, ja että kun rippi salaisuus murretaan, niin kaikki on hyvin. Tässä on vain kyse valtion halusta ottaa kirkolta luulot pois.
Kirkko ei ole itsenäinen. Miksi muiden kuin Evl kirkon kimppuun ei käydä?
Miten toimittajat ja muut kirkon kimmppuun hyökänneet ihmiset edes tietävät mitä rippi on jos he eivät itse ole uskovaisia. se on sama kuin maalarin pitäisi kertoa lääkärille miten sydän leikataan.

Vaikka kirkko on julkinen laiton, niin se ei ole yhteistä omaisuutta, vaan sen pitäisi olla vain uskovien yhteisö. Jos ei ole uskova niin ulos kirkosta. Kirkko on myös itse syypää tähän yleiseen kritiikkiin, sillä se on ottanut roolin valtion kanssa ja aika näyttää milloin tämä konstantinuksesta asti ajoittunut avioliitto tulee särkymään.
Kirkkon tuho oli liitto valtion kanssa. Kirkon kantaa ja kirkon suuntaa ohjaavat uskosta osattomat ihmiset.
Nyt me sitten seuraamme tämän vuoropuhelun hintaa.

Itse veikkaisin, että tässä koko rippisalaisuus hommasta on tehty liian iso numero.
Se että suurin osa avioliitoista päätyy eroon, ei tarkoita sitä, että ihmisiä ei pitäisi vihkiä avioliittoon. Samoin on ripissäkin, jos muutama sairas yksilö pilaa ripin maineen, niin se ei tarkoita, että rippi salaisuus pitäisi rikkoa.
Pappi on aina ollut se jolle on pystynyt puhumaan.
Humanistit varmaan toivoisivat tällaista
"pig brother" tyylistä käsittelyä missä rippi tilaisuudet kuvattaisiin nauhalle ja ne sittten lähetettäisiin parhaaseen katselu aikaan televisiossa:)

Pedofilia nostaa tunteet kaikilla kattoon, niin kristityillä kuin pakanoillakin se ei jätä ketään kylmäksi. Mutta halutaanko tällä nyt ottaa mittaa siitä kuka on ns hyvä ihminen.
Paha ihminen on se joka pimittää pedofiilejä eli kirkko. kun taas humanistit ovat niitä jotka ihmisyyden nimissä tahtovat saada nämä pedofiilit julkisuuteen.
Pedofiilit ovat aina olleet täällä, mutta nyt niistä vasta puhutaan, varsinkin kuin ne paljastuvat kristillistä yhteisöistä. Ehkä asiat eivät ole näin yksinkertaisia.
Ripin tehtävä on lähentää ihmistä Kristukseen ei loitontaa sitä hänestä.
Jeesus ei kehoittanut ketään hyväksi käyttämään lapsia.
Näin toimivat Molokin palvojat jotka polttivat lapsensa tulessa.

Pedofiilit kuuluisivat vankilaan/pakkohoitoon, sillä nykyisin heille langetetaan raakasti liian pieniä tuomioita, jos ottaa huomiion suomen rikoslain ankaruuden esimerkiksi veronkierrossa.
Pallo pitäisikin heittää politikoille eikä kirkolle.
Miten voi olla mahdollista että jos huijaa verottajaa niin saa enempi kakkua kuin että tuhoaa lapsen elämän ja luultavasti hänen koko terveen käsityksen seksuaalisuudesta.

Raamattu kehottaaa ainakin erottamaan seurakunnasta katumattomat synnintekijät ja jopa käskee karttamaan tällaisia ihmisiä jottei tulisi osaksi heidän synnistään.

Matt. 18:15-17
Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi.
Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla'.
Mutta jos hän ei kuule heitä, niin ilmoita seurakunnalle. Mutta jos hän ei seurakuntaakaan kuule, niin olkoon hän sinulle, niinkuin olisi pakana ja publikaani.

1.Tes. 4:7. Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen.

1.Kor. 5:9-13.
Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;
en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.

Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.
Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

Haluan tuoda esiin myös väärän tulkinnan jota on viljelty televisiossa.
Luuk. 17:1-2.
Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat!
Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.

Tässä ei tarkoiteta lapsia eikä pedofiileja vaan, niitä jotka hengellisessä mielessä viekottelevat Opetuslapset pois oikeasta uskosta. Pienillä Jeesus tarkoittaa opetuslasten asemaa ja vertaa heitä lapsiin. Jeesus ei puhu lapsista.
Sitäpaitsi Näihin aikoihin oli luontevaa käyttää ns "hyperbolaa" missä liioiteltiin sanoilla tarkoittamatta sitä kuitenkaan. Eräänlainen retorinen tehokeino.
Ei Jeesus oikeasti ketään käskenyt tappaa.
Tämä on Kirkon ja lestadiolaisten omaa propagandaa, jolla he nyt haluavat osoittaa oman vihansa näitä tapahtumia kohtaan. Ymmärrettävää kyllä, mutta Jumalan sanan väärin käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Hyviä artikkeleita,löysin ne aivan vahiingossa. Tv. yks Lutterilainen

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) mukava, että pidit. Toki tyylini kirjoittaa voi olla hieman omalaatuinen. Hyvää Kesää sinulle ja Jumalan siunausta.

    VastaaPoista