tiistai 24. elokuuta 2010

Kristillinen Totuus tapahtuma oulussa 2010. 20.21.8.


Jälleen voivat oululaiset kristityt olla ylpeitä itsestään, sillä yhteis- kristillinen tapahtuma keräsi osallistujia monista eri seurakunnista.
International Christian Fellowship of Oulu Jumalan lasten seurakunta Oulun Adventtiseurakunta Oulun Ev.-Lut. seurakunnat Oulun Helluntaiseurakunta Oulun Lähetysseurakunta Oulun Metodistiseurakunta Oulun Vapaaseurakunta Pelastusarmeijan Oulun osasto.

Kristittyjen yhteistyö on todistus siitä mitä Jeesus sanoi.
Joh 17:21-23.
että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä -
minä heissä, ja sinä minussa - että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.

Vaikka Kristityillä on monenlaisia tulkintoja eri uskon osa alueista, niin silti usko Kristuksen lunastustyöhön yhdistää heidät, ja erottaa heidät myös ns perinteisestä ekumeniasta.
Kyseessä ei ole yhden kirkon muodostaminen eikä myöskään raamatun arvovallan vesittäminen.
Kyseessä ei myöskään ole uskontojen välinen dialogia, vaan Totuus.
Kristityt uskovat raamattuun erehtymättömänä Jumalan ilmoituksena.

Totuus tapahtuman ohjelmistoon kuului tänä vuonna.

Musiikkia, vaate/ kirja jakelua, ruokaa, tee ja kahvi tarjoilua. Totuus teltalla oli myös mahdollisuus saada käsi ja jalka hoitoja, joka oli varsinkin naisten suosiossa:) Totuus teltalla sai myös tietoa Kristillisestä uskosta.

Totuus teltalla joka sijaitsi torinrannassa oli mahdollisuus kahden keskiseen juttu tuokioon kristittyjen kanssa. Myös rukous oli osa tapahtumaa.
Ihmisiä myös evankelioitiin kaduilla koko viikonlopun.

Ihmisiä kävi erittäin paljon varsinkin torinrannassa sijaitsevalla teltalla. Palvelu tapahtumat olivat tuttuja jo monille sillä totuus tapahtuma on järjestetty oulussa joka vuosi (2006 asti).
Moni ihminen kokikin, että tällaiset tapahtumat ovat erittäin tervetulleita ouluun ja tuovat esiin kristillistä sanomaan kansan pariin.
Olen itse joskus hämmästynyt, siitä, että esimerkiksi isot kirkot miettivät kuumeisesti miten he voisivat paremmin tulla esiin näin tavallisten ihmisten elämään.

Silti monet suurten kirkkojen vastuu henkilöt loistivat poissaolollaan. Tästä voimme päätellä, että tapahtuma koetaan hankalaksi tai kiusalliseksi.
Jos vertaan esimerkiksi muita hengellisiä tapahtumia niin ne ovat suunnattu jo valmiiksi uskoville ihmisille, mutta totuus tapahtuma on suunnattu ensi sijaisesti niille jotka eivät ole uskossa.
Tällainen toiminta saattaa olla hieman hankalaa niiden ihmisten mielessä jotka tykkäävät pitää ihmiset järjestöissään, mutta eivät halua saarnata heille oikeasti Kristuksesta ja sen ottamisesta tosissaan.

Moni ihminen oli myös vakuuttunut siitä, että tällainen tapahtuma ja palkaton palvelu edustaa sitä kuvaa kristillisyydestä joka oli apostoleillekkin tuttua.
Kukaan osallistujista ei saanut palkkaa tehdyistä tunneista. Mutta moni sai palkan siitä,että sai ilolla palvella ihmisiä. Kuten Tapahtuman mainoslausekkin kuului.

Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. Matt.10:8b.

Itse koin tapahtuman eräänlaisena pöytänä joka on esillä. Me emme voi ja saa päättää kuka sinne tulee vaan kaikki ovat tervetulleita. Tapahtumassa korostetaan palvelu alttiutta ihmisten hyväksi.
Matt. 20:28a.
niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaa

Totuus tapahtumassa ei tänäkään vuonna käännytetä ketään millekkään instituutiolla tai kirkolle, vaan Kristukselle Jeesukselle ainoastaan. Tapahtumassa pyritään siihen, että ihmiset eläisivät Jeesuksen yhteydessä siinä asemassa ja paikassa missä he ovatkin.

Mutta valhe evankeliumia siellä ei puhuta ja tehdä raamatusta hengellisyyden pika ruokaa.
Vaan korostetaan raamatun auktoriteettiä ihmisten elämän ohje-nuorana.
Uskovat ihmiset puhuvat omasta kokemuksesta eivätkä muiden kokemuksista. Ja siinä on iso ero oppikirja kristillisyyteen verrattuna. Sillä kuka voi sanoa, mitä on olla Kristitty jos kokemus Jeesuksesta rajoituu vain muihin ihmisiin ja itse ei oo kokenut Jumalan rakkautta konkreettisesti.

Monen ihmisen suusta kuului, että heidän lapset on kastettu, mutta hengellisyys ei kiinnosta. Eikä tällaiset kommentit ole aika pöyristyttäviä. Tällainen perhe ei edusta Kristillistä uskoa.
Eikä sekään ole oma kohtaista uskoa, jos joku sukulainen on pappi.
Herää vaan kysymys, että kuka oikeasti on kristitty?

Totuus tapahtuman luonnollinen jatko on monissa seurakunnissa alkavat alffa kurssit, joissa opastetaan ihmisiä kristillisen uskon perusteisiin.
Alffa-kursseja alkaa ainakin, oulun vapaa kirkolla, adventti kirkolla ja luterilaisessa seurakunnassa karjasillalla.

Tänä vuonna ei ollut viime vuoden tapaan mitään provokaatioita "vapaa" ajattelijoiden suunnalta.
Mikä oli hyvä asia, sillä kristillinen ihmis käsitys ja arvomaailma on huomattavasti keveämpiä ja armo rikkaampia mitä humanistinen vale ihmisyyden julistaminen, missä ihminen on kaiken mitta.

Ensi vuonna näemme jälleen ja totuus tapahtumat ovat tulleet jäädäkseen ouluun. Toivon mukaan monet ihmiset löytävät Jeesuksen myös tämän tapahtuman kautta.
On myös ollut hienoa, että totuus tapahtuma on tarjonnut seurakuntalaisille aktiivisen kanavan julistaa evankeliumia.
Kirkko ei saa olla passiivinen paikka missä haetaan vain kokemuksia.
Kristuksen seurakunta ja työ on iloista julistusta. Toivon erityistä siunaus kaikille niille jotka osallistuivat tapahtumaan.

Kiitos Herralle Halleluja!

Room.10:15.
Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti